Úvod do světa práce se zaměřením na metody výuky v hodinách občanské výchovy - Zogalová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na vzdělávací oblast Úvod do světa práce se zřetelem na metody, kterými je možné zapojit profesní přípravu do rámce vzdělávacího oboru Výchova k občanství. Teoretická část je věnována informacím o vývoji profesního poradenství, současných přístupech k problematice volby povolání a o souvislosti mezi volbou povolání a vzdělávacím oborem Výchova k občanství. Zmíněn je také význam volby povolání v životě žáka základní školy a učitele, který se profesní přípravě žáků věnuje. Praktická část je zaměřena na vhodné metody výuky tohoto tématu a jejich uplatnění ve školní praxi.
Introduction to world of work with a view to methods of education in lessons of civic education
Keywords: volba povolání; profesní orientace; výchova k volbě povolání; profesní příprava; vocational selection; professional orientation; education to vocational selection; professional preparation