Vliv substrátu na výkon bioplynové stanice - Rataj, David (Jihočeská univerzita, 2013)
V diplomové práci jsem se zaměřil na zhodnocení dat a hodnot v jednotlivých bioplynových stanicích. K tomuto tématu jsem v jednotlivých kapitolách předložil názory a poznatky odborníků a porovnal je s mými dosaženými výsledky, které jsem získal na základě vlastního měření a získaných dat. V této práci jsem dále shrnul údaje k technologii anaerobní fermentace, novým technologiím úpravy bioplynu a jeho čištění a výhled tohoto ekologického způsobu získávání energie.
The influence of substrate on performance of biogas palnt
Keywords: bioplynová stanice; substrát; bioplyn; digestát; Biogas station (generation unit); substrate; biogas; solid residuum of anaerobic digestion