Problematika soužití českého obyvatelstva s tradičními národnostními menšinami a nově příchozími od První světové války do současnosti - Nečasová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou soužití tradičních národnostních menšin s českým obyvatelstvem od první světové války do současnosti. V prvé části jsou vymezeny základní pojmy a teorie důležité pro pochopení problematiky interetnického soužití. Následuje historie Židů, Romů a Němců na českém území. Poslední kapitola obsahuje provázanost problematiky jednotlivých menšin v souvislosti s migrační krizí a eskalací interetnického konfliktu obecně.
The problematics of coexistence of the Czech population with traditional national minorities and newcomers from the First World War to the present
Keywords: národnostní menšiny; interetnický soužití; etnicita; rasismus; Němci; Romové; Židé; stereotypy; national minorities; interethnic koexistence; etnicity; racism; Germans; Romanies; Jews; stereotypes