Evaluace preventivního programu "Prevence neplánovaných těhotenství a interrupcí" - Kultová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce je evaluace preventivního programu Národní iniciativy pro život, o.p.s. "Prevence neplánovaných těhotenství a interrupcí", který je určený pro žáky 9. tříd ZŠ. Teoretická část bude věnována vymezení základních pojmů souvisejících s prevencí sexuálního rizikového chování na základních školách. Dále problematice těhotenství dospívajících a rizikům umělého ukončení těhotenství. V závěru bude představen preventivní program "Prevence neplánovaných těhotenství a interrupci". Praktická část se bude zabývat evaluací tohoto preventivního programu na několika základních školách v plzeňském kraji. Jako výzkumný nástroj bude použit dotazník na principu pretest-posttest.
Evaluation of preventive program "Prevention of unplanned pregnancies and abortions "
Keywords: bio-psycho-sociální připravenost na rodičovství; těhotenství; adopce; umělé ukončení těhotenství; sexuální rizikové chování; preventivní program; bio-psycho-social readiness for parenthood; pregnancy; adoption; abortion; sexual risk behavior prevention program