"Mříž mezi námi". Vězeňská poezie Jana Zahradníčka. - Milotová, Klára (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se bude zabývat vězeňskou poezií Jana Zahradníčka, zaměří se tak na analýzu jeho básnických sbírek Dům strach a Čtyři léta, ale i na leopoldovský sešit poezie Verše, který v roce 2017 editoval Jan Wiendl. Cílem bude srovnání vězeňských zápisů poezie s jejich podobou ve dvou uvedených sbírkách. Autorčina pozornost se zaměří rovněž na vězeňskou korespondenci, jež vyšla pod titulem Mezi nás prostřena noc... Autorka bakalářské práce se pokusí také o kompletnější pohled na Zahradníčkovu tvorbu i jeho život.
"Iron Bars Between Us". The Prison Poetry of Jan Zahradníček.
Keywords: poezie; spiritualita; vezeňská poezie; básně; poetry; spirituality; prison poetry; poems