Vzpomínky lidí za 2. světové války v tzv. Protektorátu Čechy a Morava ve Vodňanech - Špačková, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2009)
Zaměřila jsem se na popis prožívání všedních i nevšedních dnů občanů malého jihočeského města Vodňany. Práce zachycuje události let 1938 - 1945, kdy došlo na českém území k vytvoření Protektorátu Čechy a Morava.
Memories of people of the Second World War in Protectorate Bohemia and Moravia in Vodňany
Keywords: Sudety; protektorát; Židé; atentát; odbojové skupiny; osvobození; vzpomínky; Sudety; protectorate; Jews; attempt; rebellious groups; the end of the war; memories