Historie vybraných matematických problémů - Váňa, Jan (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem diplomové práce "Historie vybraných matematických problémů" je zkoumání vybraných problémů, které řešili slavní matematici v minulosti, pomocí současných poznatků matematiky. U každého problému je uvedena jeho historie, několik obrázků popisujících vznik a řešení problému.
History of selected mathematical problems
Keywords: brachistochrona; limacon; Which of Agnesi; trochoida; hypocykloida; cykloida; brachistochrone; limacon; Which of Agnesi; trochoid; hypotrochoid; epicykloid