Návrh dispozičního řešení vícepodlažního bytového domu na území města České Budějovice - Smutná, Michaela (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá návrhem dispozičního řešení vícepodlažního bytového domu na území města České Budějovice. Obsahem této práce je literární přehled, ve kterém je čtenář seznámen s problematikou návrhu projektové dokumentace, dále rozbor územního plánu statutárního města České Budějovice v souvislosti s umístěním stavby a v neposlední řadě také zpracování samotné projektové dokumentace podle předpisů příslušné vyhlášky. Cílem této práce je navrhnout projektovou dokumentaci stavby v nízkoenergetickém standardu, která bude splňovat jak vzhledově, tak použitými technologiemi a materiály, veškeré současné požadavky na moderní a energeticky úspornou výstavbu. Nedílnou součástí výsledků je umístění stavby ve vhodné lokalitě, vymezené územním plánem. Závěr práce je věnován zhodnocení architektonického a konstrukčního řešení objektu a dále výběru použitých materiálů v souvislosti s nízkoenergetickým standardem výstavby.
Proposed layout of a multi-storey apartment building on the territory of the town of České Budějovice.
Keywords: bytový dům; projektová dokumentace; nízkoenergetický standard; multi-storey apartment building; design documents; the low energy consumption standard