Rozvoj a vzdělávání pracovníků ve středně velkém podniku - Peroutková, Sabina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce analyzuje rozvoj a vzdělávání ve vybraném podniku. Cílem diplomové práce je zhodnocení současného stavu v oblasti vzdělávání a rozvoje pracovníků ve vybraném středně velkém podniku. Teoretická část vysvětluje podstatnou terminologii, která je dále rozvinuta v praktické části. Praktická část obsahuje charakteristiku podniku, vzdělávání, které v podniku aktuálně probíhá, dotazníkové šetření zaměstnanců a nestrukturovaný rozhovor. Dotazníky obsahující dvacet otázek byly dány zaměstnancům vybraného podniku. Většina zaměstnanců byla při vyplňování velice vstřícná a ochotná. Dotazník obsahuje otázky cílené na vzdělávání a rozvoj zaměstnanců. Výstupem těchto dotazníků je zjištění, zda podnik dostatečně motivuje své zaměstnance ke zvyšování vzdělání a zda zprostředkovává a nabízí dostatečné množství metod zvyšování vzdělání. Práce je zakončena návrhy a doporučeními pro zlepšení systému vzdělávání daného podniku.
Development and education of employees in a medium sized organization
Keywords: rozvoj a vzdělávání; metody vzdělávání; školení; motivace; tvrdé dovednosti; měkké dovednosti; development and education; methods of education; trainings; motivation; hard skills; soft skills