Rozdílná působení eufunkční a rozvádějící se rodiny na život dítěte - Poláková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce je zaměřena na okruh problémů týkajících se rozvodu manželství a především jeho působení, vlivu a následků na život dětí. V bakalářské práci je porovnána rodina eufunkční a rodina procházející rozvodem. V souvislosti s tím také rozdílná chování a reakce dětí z obou typů výše uvedených rodin, druhy a možnosti porozvodové terapie pro děti.
Various effects of functional and divorcing family on a child´s life
Keywords: význam rodiny; rozdělění rodin podle funkčnosti; příčiny vzniku rozvodů; reakce dětí na rozvod; vliv rozvodu na vztahy mezi sourozenci a rodiči - dětmi; syndrom zavržení rodiče; vliv rozvodu na školní prospěch dětí.; divorced marriage; the family and it´s value; the syndrome of a resented parent; the impact a divorce has on siblings and parents and children; different methods and formes of therapy