Katastr nemovitostí a způsoby označování nemovitostí v katastru nemovitostí - Dědina, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce nazvaná Katastr nemovitostí a způsob označování nemovitostí v katastru nemovitostí se zabývá českým katastrem a zápisem nemovitostí do katastru nemovitostí. U každé nemovitosti se provádí označení pomocí určeného orgánu, kterým je katastrální úřad. Práce představuje strukturované shrnutí celého systému katastru nemovitostí, jeho funkce a rozsah jeho činnosti.Nemalá část práce je věnována srovnání dvou katastrálních zákonů, zákona katastrálního účinného dnes a zákona katastrálního, který nabude účinnosti pravděpodobně 1.1. 2014. Většina práce se opírá o současnou právní legislativu, a to především o katastrální zákon (zákon č. 344/1992 Sb., o katastru nemovitostí České republiky) a zákon o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem (zákon č. 265/1992 Sb., o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem).
The Cadastre of real estates and method of real estate labeling in the cadastre of real estates
Keywords: Katastr nemovitostí; evidence; označování; katastrální zákon; Cadastre of real estates; registration; labeling; Cadastral Act