Komparativní analýza pronatalitní politiky v České republice a ve Francii - Tichánková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem bakalářské prác je porovnat pronatalitní politiky v České republice a ve Francii. Má práce je rozdělena do pěti kapitol, kdy v první a druhé kapitole srovnávám populační vývoj České republiky a Francie. Třetí a čtvrtá kapitola pojednává o pronatalitních politikách v těchto dvou zemích. Závěrečná, pátá kapitola je věnována komparativní analýzep pronatalitní politiky v těchto dvou zemích a jedná se zároveń o celkové zhodnocení sociálních systémů zaměřených na podporu rodin s dětmi v České republice a ve Francii.
Comparative analysis of the Czech and French policies in favour of natality
Keywords: Přirozený přírůstek; migrace; imigrace; kojenecká úmrtnost; porodnost; úmrtnost; plodnost; potratovost; sńatečnost; rozvodovost; rodinná politika; pronatalitní politika; populační politika; mateřská dovolená; otcovská dovolená; rodičovská dovolená; natural icrease; migration; immigration; maternity leave; divorce rate; marriage rate; abortion rate; policy of natality; family policy; population policy