Vliv pastvy na vybrané složky životního prostředí. - Krebsová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Naše příroda a krajina je významnou součástí našeho národního přírodního, kulturního i hospodářského bohatství. Změny v zemědělské politice způsobily, ţe velká část trvalých travních porostů začala být udrţována také pastvou skotu a ovcí. Tato práce se zaměřuje především na porovnání pastevních areálů s kosenými a nekosenými loukami a na charakteristiky vegetačního pokryvu ovlivněné pastvou. Důleţitý je vliv pastvy na přirozenou druhovou skladbu rostlin, zabývám se zde také údrţbou pastevních areálů.
The influence of the pasture on the selected parts of environment.
Keywords: pastva; biodiverzita; vegetace; sečení; mulčování; pasture; biodiversity; vegetation; mowing; mulching