Význam agroturistiky ve volném čase a její pedagogické aspekty - Bulín, Jiří (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zaměřuje na problematiku agroturistiky a trávení dovolených na venkově všeobecně. Je napsána v teoretické rovině a dotýká se tématu cestovního ruchu, volného času a pedagogiky volného času, přičemž obojí se snaží promítnout do hlavní oblasti práce, kterou jsou pedagogické aspekty agroturistiky. Práce se dále zaměřuje na konkrétní aspekty, mezi které patří příprava a organizace doprovodných programů a také ubytovací standardy jednotlivých ubytovacích zařízení, které mohou být použity v rámci agroturistiky. Podstatnou částí je také kapitola o jednotlivých typech hostů, kteří mohou agroturistiku provozovat a jejich specifické potřeby, případně očekávání. Jedna kapitola práce se pak věnuje analýze studijních plánů jednotlivých studijních oborů, které mohou připravovat na diskutovanou činnost.
The Significance of Agricultural Tourism in Leisure Time and its Pedagogical Aspects
Keywords: cestovní ruch; agroturistika; volný čas; provozovatel agroturistiky; studijní obory {--} Agroturistika; Obchodní podnikání; Pedagogika volného času; tourist trade; agricultural tourism; leisure time; operator of the agricultural tourism; fields of study {--} Agricultural business; Business venture; Pedagogy of leisure time