Pojetí vyjmenovaných slov v učebnicích pro 1. stupeň základních škol - Bohatcová, Růžena (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá pravopisnou problematikou, zejména pojetím vyjmenovaných slov v učebnicích českého jazyka pro 1. stupeň základních škol. Teoretická část práce obsahuje vymezení pojmu pravopis, pravopisné principy a funkce, význam pravopisu a jeho druhy. Výzkumná část diplomové práce obsahuje výzkum týkající se osvojení učiva vyjmenovaných slov žáky základních škol. Praktická část práce se zabývá metodami, formami práce a motivačními hrami, které jsou vhodné pro celkové zvýšení efektivity výuky pravopisného učiva, zejména v učivu vyjmenovaných slov. Součástí diplomové práce jsou také pracovní listy určené žákům základních škol.
Concept of the specific set of words in the Czech language in which writing "y" instead of "i" is obligatory, as reflected in Czech language textbooks for primary schools
Keywords: hodnocení a oprava chyb; náměty pro výuku; písemný test; pracovní listy; pravopis; učebnice a pomůcky; assessment and error correction; grammar; grammar exam; teaching materials; textbooks and tools; worksheets