Posouzení účinnosti sanitace chladicích zařízení v různých provozech - Drozdová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2020)
Adekvátní úroveň hygieny chladicích zařízení je jedním z důležitých faktorů, jenž ovlivňuje udržení kvality a zdravotní nezávadnosti uskladněných potravin. Cílem bakalářské práce bylo posoudit účinnost sanitace vybraných chladicích zařízení v domácnostech (n=3) a v gastronomických provozovnách (n=3). Mikrobiologická analýza zahrnovala stanovení: celkových počtů mezofilních, koliformních a psychrotrofních mikroorganismů, a dále kvasinek a plísní.
Assessment of the efficiency of sanitation of refrigeration equipment in various operations
Keywords: chladicí zařízení; mikroorganismy; sanitace; microorganisms; refrigerating equipment; sanitation