Postoje spotřebitelů k různým formám maloobchodního prodeje - Zelenka, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2017)
Úvodní část práce je věnována literárnímu přehledu, kde jsou definovány formy maloobchodního prodeje a jejich specifika. Dále jsou popsány spotřebitelské postoje, nákupní chování a vývoj maloobchodu na území České republiky. Závěrem jsou uvedeny současné maloobchodní trendy. Druhá část práce zahrnuje výsledky z marketingového výzkumu postojů spotřebitelů k různým formám maloobchodního prodeje. Hlavním cílem této práce je posoudit vývoj nákupního chování v kontextu vývoje maloobchodního prodeje. Závěrem jsou navržena možná doporučení pro obchodníky.
Consumers' attitudes to various forms of retail sale
Keywords: postoje spotřebitele; spotřební chování; nákupní chování; maloobchodní prodej; attitude of consumer; consumer behaviour; buying behaviour; retail sale