Kdo jsou žadatelé o invalidní důchod - Šímová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá analýzou žadatele o invalidní důchod. Je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část vychází z odborných publikací a věnuje se koncepci invalidity, invaliditě jako poškození zdraví, popisu jednotlivých zdravotních postižení souvisejících se přiznáním invalidity, a také pomoci prostřednictvím státních i nestátních organizací a rodiny. Praktická část navazuje na část teoretickou a byl zde proveden kvantitativní výzkum formou analýzy dokumentů a rozhovoru s invalidními důchodci.
Who are applicants for disability pension
Keywords: Invalidita; invalidní důchod; zdravotní postižení; dávky a služby; zaměstnávání osob se zdravotním postižením; ucelená rehabilitace; Disability; disability pension; social benefits and services; employment of persons with disabilities; comprehensive rehabilitation