Informovanost studentů učitelství PF JU o syndromu vyhoření - Kubíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá tématem syndromu vyhoření neboli burnout syndromu. Práce se přímo zaměřuje na znalosti studentů PF JU o problematice syndromu vyhoření. Teoretická část přináší přehled o syndromu vyhoření a jeho příznacích, fázích a průběhu. Věnuje se také prevenci onemocnění a léčbě syndromu. Praktická část je tvořena kvantitativním výzkumem, který se snaží proniknout do problematiky syndromu vyhoření a prozkoumat informovanost studentů PF JU v oborech učitelství pro mateřské školy, učitelství 1. stupně základní školy a učitelství pro 2. stupeň základní školy a učitelství pro střední školu o daném tématu.
The FE USB Students Awereness of Burnout Syndrome
Keywords: syndrom vyhoření; burnout; stres; zátěž; vyhasnutí; student učitelství; burnout syndrome; burnout; stress; burden; student of a teacher training college