Rozvojový potenciál města Votice z hlediska cestovního ruchu - Svitáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá analýzou současné situace města Votice z pohledu zapojení do cestovního ruchu. Součástí je situační analýza a terénní šetření ve formě řízených rozhovorů, na jejichž základě jsou následně formulována opatření vedoucí k lepšímu využití rozvojového potenciálu zkoumané oblasti. Město disponuje vzhledem k své velikosti řadou především kulturně-historických objektů, jejichž využití pro cestovní ruch není v současné době dostatečné. Další potenciál je spatřován ve výhodné geografické poloze města a v zachovalé okolní krajině. Pro budoucí rozvoj je nutné především zefektivnění komunikaci mezi veřejnou a soukromou sférou včetně zapojení místních obyvatel a následná spolupráce na společných rozvojových projektech.
Development potential of town Votice in term of tourism
Keywords: cestovní ruch; destinace cestovního ruchu; ekonomické aspekty cestovního ruchu; situační analýza; služby cestovního ruchu; partnerství; rozvojový potenciál; destination; development potential; economic aspects of tourism; partnership; situation analysis; tourism; tourism services