Die deutsche EU-Präsidentschaft und deren Rezeption in der Presse - Chrtová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá německým předsednictvím v Evropské unii, které proběhlo v první polovině roku 2007. V úvodních teoretických kapitolách je obecně pojednáno o organizační struktuře EU a dále se zaměřují především na roli předsednické země, její úkoly a funkce. Jádrem práce je analýza článků z německého tisku, které komentují významné události německého předsednictví. Tyto články srovnávají hlavní oblasti zájmu, jimž Německo dle svého programového dokumentu věnovalo pozornost, se skutečným stavem po ukončení předsednictví.
The German EU presidency and its reception in the press
Keywords: německé předsednictví; EU; recepce předsednictví v tisku; German EU presidency; EU; reception in the german press