Výskyt biogenních aminů a polyaminů ve zrajících sýrech po ukončení doby spotřeby - Vodehnalová, Klára (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce bylo sledovat výskyt biogenních aminů a polyaminů ve vybraných typech zrajících sýrů a zhodnocení jejich obsahů od uplynutí doby spotřeby. Obsah biogenních aminů a polyaminů ve vybraných vzorcích byl sledován poslední den data spotřeby, týden po uplynutí doby spotřeby, dva týdny po uplynutí doby spotřeby a po čtyřech týdnech od uplynutí doby spotřeby.
Content of biogenic amines and polyamines in expired ripening cheeses
Keywords: sýr; biogenní aminy; polyaminy; zrání; skladování; datum spotřeby; HPLC; cheese; biogenic amines; polyamines; ripening; storage; expiration date; HPLC