Ošetřovatelská intervence u klientů s arytmií ve středním věku - Kolářová, Libuše (Jihočeská univerzita, 2009)
Dnešní rychlý rozvoj medicíny je již na takové úrovni, že se snaží maximálně vyjít pacientům vstříc a úspěchy v moderní léčbě jsou patrné. Neslibují naprosté uzdravení, ale včasnou diagnostikou, správně zvolenou léčbou, či včasným lékařským zákrokem, a v neposlední řadě přístupem celého ošetřujícího personálu a zvláště profesionálním přístupem sestry, která je neodmyslitelnou součástí komplexní péče a často je první, která se s pacientem setká a dovede rozpoznat problém a zajistit, aby se začal tento problém řešit, se může kvalita života pacienta zlepšit co nejdříve nebo mohou být alespoň včas odstraněny akutně vzniklé potíže.
Nursing intervencion with middle age patients suffering from arrhythmia.
Keywords: arytmie; edukace; EKG; holterovo monitorování; kardioverze; ošetřovatelská intervence; palpitace; sestra; cardiac arrythmie; education; EKG; nursing intervention; heart irregular; nurs; EKG monitoring