Vyhodnocení dvou různých typů přístrojů na výrobu elektrolyticky ošetřené vody a jejich vliv na zootechnické ukazatele - Švec, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se v teoretické části zprvu zabývá způsoby výkrmu kuřecích brojlerů chovaných na maso. Následují vybrané kapitoly technologie intenzivního výkrmu kuřecích brojlerů se zaměřením na chov na podestýlkové technologii. Práce se v této části rovněž zabývá mikroklimatickými podmínkami a zootechnickými ukazateli. Na konci teoretické části práce seznamuje s elektrolyticky ošetřenou vodou, principem její výroby, jejími výhodami a možnostmi použití. V praktické části pak práce seznamuje s podnikem TAGREA s.r.o. v Čekanicích u Tábora, který slouží jako farma pro intenzivní výkrm kuřat na podestýlkové technologii a kde bylo také provedeno vyhodnocení dvou různých typů přístrojů na výrobu elektrolyticky ošetřené vody, konkrétně přístroje Envirolyte a přístroje e-dison. Tato část práce dále pokračuje charakteristikou těchto typů přístrojů, uvádí jejich technologie, specifikace a výhody. Následuje grafické zpracování a porovnání výsledků sedmi turnusů při použití jednoho či druhého typu přístroje. Teoretická část této práce končí vyhodnocením těchto výsledků a závěrem.
Evaluation of two different types of apparatus for producing electrolytically treated water and their effect on zootechnical parameters.
Keywords: Elektrolyticky ošetřená voda; zootechnické ukazatele; konverze; přírůstky; úhyn; výkrm kuřat.; Electrolytically treated water; zootechnical indicators; conversion; additions; mortality; chickens for fattening.