Webové stránky jako prostředek komunikace s rodiči - Uhlířová, Eva (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se soustřeďuje na problematiku komunikace předškolních pedagogů s rodiči dětí, které navštěvují mateřskou školu. Tato komunikace je považována za jeden z hlavních předpokladů pro navázaní vzájemné spolupráce, která by měla vést k co největší možné míře spokojenosti dětí v mateřské škole. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje problematice komunikace mezi předškolním pedagogem a rodičem, možnostem zkvalitnění komunikačních strategií, předáváním informací a možnostmi navázání spolupráce. V praktické části jsou zmapovány potřeby rodičů v oblasti komunikace s mateřskou školou prostřednictvím webových stránek. Zjištěné skutečnosti budou sloužit jako základ pro vytvoření informačních webových stránek pro rodiče konkrétní mateřské školy.
Website of kindergarten as a way of communication with parents
Keywords: předškolní pedagog; rodiče; učitelka; mateřská škola; www stránky; webové stránky; komunikace; komunikační strategie; preschool teacher; parents; teacher; nursery chool; website; communication; communication strategies