Invaze rostlin - lokální adaptace a fenotypová plasticita - Kunc, Dušan (Jihočeská univerzita, 2008)
Rešerše zaměřená lokální adaptace a fenotypovou plasticitu a jejich příspěvek při invazních rostlin. Zmíněny byly také výhody a nevýhody zavlečení a s tím spojená řešení. Práce zahrnuje i praktické výstupy pro další výzkum.
Plant invasions - local adaptations and phenotypic plasticity
Keywords: rostlinné invaze; lokální adaptace; fenotypová plasticita; invaze; plant invasions; local adaptations; phenotypic plasticity; invasions