Compound Nouns and Noun Phrases - Bartušová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou složených substantiv v anglickém jazyce, konkrétně jejich tvořením a užitím. Teoretická část je zaměřena na popis a výskyt kompozit v angličtině a jejich zvláštnosti. Stěžejním jevem práce jsou substantivní kompozita, jejich druhy a způsoby jejich tvoření. Praktická část zjišťuje, jak velký problém činí zkoumaná kategorie kompozitních substantiv žákům druhého stupně základní školy a žákům nižšího stupně gymnázia. Na základě dotazníku zkoumá, jak se dokážou vypořádat s pravidly tvoření kompozit a s výjimkami při tvoření složených substantiv v současné angličtině.
Compound Nouns and Noun Phrases