Koncepce atlasu rozvoje mikroregionu Čertovo břemeno - Svoboda, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na návrh atlasu rozvoje mikroregionu Společenství obcí Čertovo břemeno. Atlas by měl zejména poukázat na silné, ale i na slabé stránky mikroregionu a pomoci tak jeho rozvoji a také tento mikroregion představit. Koncepce, tedy struktura atlasu z hlediska jeho obsahu, byla vytvořena ve spolupráci s představitelem mikroregionu. Samotnému návrhu atlasu předchází fyzickogeografická a socioekonomická analýza řešeného území, která zaujímá podstatnou část této práce. Součástí práce jsou také vybrané ukázkové mapové listy.
The atlas conception of development of the microregion Čertovo břemeno
Keywords: koncepce atlasu; mikroregion; společenství obcí; Čertovo břemeno; rozvoj; atlas conception; microregion; community of municipalities; Čertovo břemeno; development