Franchising jako způsob podnikání u vybrané obchodní společnosti - Kovář, Ivo (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této bakalářské práce je vymezení způsobu podnikání na principu franchisingu u vybraného obchodního subjektu - subjektu Bouda Burgers. Jelikož vybraný subjekt prozatím franchising nenabízí, dílčími cíli byl průzkum tržní síly značky v Českých Budějovicích a průzkum trhu v Táboře, kam chce společnost expandovat pomocí franchisingu. K analýze byly použity kvantitativní metody sběru dat pomocí dotazníkových šetření a kvalitativní metoda sběru dat pomocí řízeného rozhovoru. Teoretická část práce obsahuje informace o franchisingu, především jeho výhodách a nevýhodách, vlastní část práce pak stanovuje výzkumné otázky, popisuje metodiku, díky které byly výzkumné otázky zodpovězeny, a v neposlední řadě práce obsahuje návrhy a doporučení před přeměnou společnosti na franchisora.
Franchising as a way of business
Keywords: Franchising; franchisor; franchisant; franšízový řetězec; franšízová značka; Franchising; franchisor; franchisant; research; franchise brand