Time and Journey in Virginia Woolf's Mrs Dalloway, The Voyage Out, and To the Lighthouse - Zvoníčková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce analyzuje romány Virginie Woolfové Plavba, Paní Dallowayová a K majáku a interpretuje opakující se téma času a cesty ve vztahu k filozofickému a uměleckému kontextu autorčiny doby. Také představuje teorie Henri Bergsona, Williama Jamese a Edmunda Husserla, a poté je aplikuje v části literární analýzy, poukazuje na subjektivnost díla Woolfové a snaží se najít hlavní myšlenky, které Woolfová svému čtenáři předkládá.
Time and Journey in Virginia Woolf's Mrs Dalloway, The Voyage Out, and To the Lighthouse
Keywords: Virginia Woolfová; modernismus; čas; cesta; Plavba; Paní Dallowayová; K majáku; Virginia Woolf; modernism; time; journey; The Voyage Out; Mrs Dalloway; To the Lighthouse