Rozvoj čtenářské gramotnosti skautského oddílu skrze zážitkový program - Štrobl, Michal (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se věnuje problematice rozvoje čtenářské gramotnosti u skautského oddílu v rámci prakticky realizované zážitkové akce v Novohradských horách. Teoretická část se zabývá tématem čtenářské gramotnosti skrze kulturně-historický kontext vzniku a etablování skautského hnutí, problematikou čtenářské gramotnosti v České republice a ´krátce zmiňuje problematiku zážitkové pedagogiky. Praktická část práce se věnuje přípravě zážitkové akce ve formě programových karet a vyhodnocení průběhu akce prostřednictvím výstupů ze zpětné vazby a reflexí jednotlivých programů.
The Developement of a Scout's Group Reader's Literacy by Means of an Adventurous programme
Keywords: Skaut; zážitkový program; čtenářská gramotnost; Scout; experience programme; reading literacy