Návrhy exkurzí a vycházek pro pěstitelskou část předmětu praktické činnosti na 1. st. ZŠ ve Znojemském regionu. - Poláková, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce popisuje význam přírodovědných vycházek a exkurzí. Práce navrhuje pět exkurzí a dvě vycházky pro žáky 1. stupně ZŠ v regionu Znojmo. Tyto návrhy vycházek a exkurzí jsou zaměřené především na pěstitelskou tématiku a jsou doplněny dalšími činnostmi - otázky, úkoly, hry. Jedna vycházka a jedna exkurze byla vyzkoušena přímo v praxi.
Proposals of excursions and walks for floricultural part of practical lessons on primary school in Znojmo district.
Keywords: přírodovědné vycházky; pěstitelství; region Znojmo; field and floricultural excursions; Znojmo district