Free Software a Open Source multimediální programy - Hojdánek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Free Software a Open Source jsou pojmy, jejichž základní idea je nabízet uživatelům software s otevřeným zdrojovým kódem, dále jej upravovat a redistribuovat. Oba mají definovaná svá pravidla, která se nijak výrazně neliší, sestavily je organizace Free Software Foundation a Open Source Initiative. V této práci se budu snažit popsat problémy s multimediálními uzavřenými formáty a najít pro ně vhodné alternativy ve světě Free a Open Source softwaru. Uživatel si z těchto alternativ bude moci vybrat, na mnou vytvořených webových stránkách - v českém a anglickém jazyce.
Free software and Open source multimedia programs