Analýza prostředí v chovu dojnic na vybrané farmě - Dobrovolný, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2019)
Teoretická část diplomové práce se zaměřuje na zdroje hluku ve stájových objektech pro chov dojnic. S touto problematikou souvisí i welfare skotu a poslední téma jimž se práce zabývá lze nazvat pracovním prostředím v živočišné výrobě z hlediska hlukové zátěže. Praktická část práce je zaměřena na popis technologického vybavení stájových objektů s půdorysným schématem měřených objektů. Měření hladin hluku při zatížení skotu technologickými operacemi bylo uskutečněno u vybraných dojnic na pracovištích Zemědělského družstva Velká Losenice. Dále se práce zabývá měřením hlukové zátěže obsluhy při dílčích operacích nezbytných pro zajištění chodu chovu dojnic. V závěru diplomové práce je uvedeno zpracování jednotlivých výsledků měření jednotlivých operací v měřených objektech a vyhodnocení hlukové zátěže.
Analysis of the environment in dairy cows on a selected farm
Keywords: hluk; stáj; skot; welfare; hluková zátěž; noise; stable; cattle; welfare; noise pollution