Prožitkové učení v mateřské škole - Škopková, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce obsahuje získané poznatky o prožitkovém učení v mateřské škole. Cílem práce je shrnutí odborných informací do konkrétní podoby prožitkového učení, které by se měly využívat a objevovat v mateřských školách. V první, teoretické části, jsou uvedeny druhy učení, zejména učení prožitkem. Na učení prožitkem je v této práci nahlíženo jako na nejvhodnější formu učení dětí předškolního věku. Ve druhé, praktické části, je za pomoci pozorování zjišťováno, zdali je tomu opravdu tak. Zdali je tento druh učení v mateřských školách plně využíván. Součástí praktické části je i ukázka přímé práce s dětmi formou prožitkového učení.
EXPERIENTAL LEARNING IN KINDERGARTEN
Keywords: učení; prožitkové učení; emoce; metody a formy předškolního vzdělávání; mateřská škola; learning; experiential learning; emotion; methods and forms of preschool education; kinder garten