Osobnosti českého ošetřovatelství - Pistulková, Alena (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá historií a vývojem čekého ošetřovatelství a jeho významnými osobnostmi v oblasti ošetřovatelství i medicíny, dále poukazuje na informovanost sester o historii a osobnostech českého ošetřovatelství.
Personalities of Czech nursing
Keywords: osobnost; ošetřovatelství; medicína; historie; vývoj; personality; nursing; medicine; history; development