Možnosti využití finančních zdrojů v oblasti vodního hospodářství - Nováková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce pojednává o možnostech financování ve vodním hospodářství. Předkládá celistvý pohled na možnosti čerpání finančních prostředků na zlepšení kvality ve vodním hospodářství jak z národních, tak i evropských zdrojů. Součástí práce je také analýza dostupnosti finančních podpor. Výsledkem je zjištění, že disponibilní finanční prostředky jsou nedostatečné, neboť z nich nedojde k uspokojení všech žadatelů. Další náplní práce bylo vypracování vzorových projektů z různých programů podpory. Mají potenciálním žadatelů posloužit jako návody při podávání žádosti a zbavit tak žadatele obavy z nezvládnutí celého procesu žádání o dotaci. Podle zvolených kritérií došlo k porovnání vypracovaných projektů. Z čehož vyplynula navržená doporučení na zlepšení procesu podávání žádostí.
Possibilities of financial resources for water management
Keywords: vodní hospodářství; dotace; projekt; žadatel; finanční prostředky; water management; grants; project; applicant; financial resources