Měření tvrdosti materiálů se zaměřením na měření tvrdosti kovových materiálů dynamickou metodou pomoci mobilního tvrdoměru DHT-100 - Koch, Karel (Jihočeská univerzita, 2013)
V úvodu práce je popsána problematika měření tvrdosti dynamickou metodou se zaměřením na přístroj DHT-100. V další části je uveden vývoj zkoušek tvrdosti. V praktické části je provedeno porovnání s ostatními metodami a vypracování metodické části pro měření s přístrojem DHT-100.
Measurement of material hardness focused on metallic materials by dynamic method and using mobile hardness tester DHT-100
Keywords: Leeb; Brinell; Rockwell; Vickers; tvrdost; dynamická metoda; DHT-100; UCI; Leeb; Brinell; Rockwell; Vickers; hardness; dynamic method; DHT-100; UCI