Vývoj právních vztahů k nemovitým věcem v České republice a v Evropě - Kohoutová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce se zabývá vývojem právních vztahů k nemovitým věcem v České republice a v Evropě. Práce popisuje jednotlivá věcná práva, jejich změny a způsob zápisu v průběhu let. V práci je také definován pojem nemovitá věc a jeho postupný vývoj. Vývoj je sledován od starověkého Říma do současnosti.
The development of real-estate law in the Czech Republic and Europe
Keywords: právní vztahy; nemovitá věc; vlastnictví; historický vývoj; legal relationships; real estate; ownership; historical development