Hodnocení procesu výběru a zařazení pracovníků - Malčáková, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce bylo provést analýzu postupu při výběru a zařazení nových pracovníků ve firmě Výstaviště České Budějovice a. s.. Bakalářská práce je zaměřena především na identifikaci zdrojů výběru nových pracovníků, systém přijímacího řízení, zařazení nových pracovníků jak z hlediska pracovní, tak sociální adaptace a další vzdělávání pracovníků. V první části této práce jsou shrnuty teoretické poznatky o plánování lidských zdrojů, analýze a popisu pracovních míst, metodách získávání pracovníků, metodách výběru pracovníků a zařazení nových pracovníků z hlediska pracovní a sociální adaptace. Dále je zde charakterizován podnik, jeho historie, velikost a počet pracovníků. Prvním bodem vlastní práce byl popis procesu získávání, výběru, zařazení a dalšího vzdělávání pracovníků. Na základě tohoto popisu jsem provedla analýzu silných a slabých stánek procesu a provedla zhodnocení a návrhy na zlepšení.
EVALUATION OF WORKERS SELECTION AND RANKING PROCESS
Keywords: získávání pracovníků; výběr pracovníků; pracovní adaptace; sociální adaptace; vzdělávání; Recruitment; Selection of Employees; Working Adaptation; Social Adaptation; Education