Střevní nematoda koní - Jarolímková, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce byla zpracována formou literární rešerže zaměřena na střevní nematoda koní především na gastrointerstinální parazity podčeledi Strongylinae a Cyathostominae, Strongyloides westeri, Parascaris eqourum a Oxyuris equi. Řeší zásady preventivního opatření vzniku parazitálního onemocnění. Výběr vhodných anthelmink a antiparazitárních programů. Rezistenci gastrointerstinálních parazitů na anthelmintika a jejich účinné složky. Na základě práce jsou navrhnuty možnosti řešení.
Intestinal nematodes of horses
Keywords: paraziti; nematoda; koně; antiparazitární programy; resistance; parasites; nematodes; horse; antiparasitic programmes; resistance