Svátky a tradice v procesu integrace vietnamské menšiny v České republice - případová studie Vyšší Brod - Marková, Romana (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním tématem práce bude zkoumání integrace vietnamské menšiny v České republice. Autorka bude užívat Migrant Policy Integration Index (MIPEX), stejně jako stručně popíše nástroje a záměry integrační politiky Ministerstva vnitra České republiky. Svou práci autorka zaměří na roli svátků a tradic v udržování povědomí o kulturní identitě vietnamské menšiny v České republice. Autorka bude analyzovat relevantní vědeckou literaturu na toto téma. Následně se pokusí zachytit pomocí rozhovorů situaci v této oblasti u vietnamské minority ve městě Vyšší Brod v jižních Čechách. Pokusí se též zachytit, jakým způsobem rodiny přijímají tradice a svátky běžné v České republice.
Holidays and traditions in the process of integration of the Vietnamese minority in the Czech Republic - case study Vyšší Brod
Keywords: integrace; identita; kultura; svátky; tradice; vietnamská minorita; jižní Čechy; Vyšší Brod; integration; identity; culture; holidays; traditions; Vietnamese minority; South Bohemia; Vyšší Brod