Analýza nabídky agroturistických služeb v západních a jižních Čechách a na Vysočině - Řehoušková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem diplomové práce je Analýza nabídky agroturistických služeb v západních a jižních Čechách a na Vysočině. Cílem práce je provedení analýzy nabízených agroturistických služeb ve zvolených oblastech a vyhodnocení informací získaných z dotazníkového šetření prostřednictvím návštěvníků vybraných agroturistických zařízení. V práci je popsán geografický potenciál každé sledované oblasti s následným popisem vybraných agroturistických zařízení včetně jejich vzájemného porovnání. Dále je provedena komparace mezi zájmovými oblastmi, zhodnocení výsledků a porovnání české a zahraniční agroturistiky. V práci jsou provedeny návrhy na zlepšení nabízených agroturistických služeb, které by mohly přispět k posílení české agroturistiky. Poslední část práce nahlíží i na možné financování a využití zdrojů z fondových prostředků na rozvoj venkovské turistiky a agroturistiky v rámci sledovaných oblastí. Pro jednodušší orientaci je každé oblasti přiřazena barva, která se line celou prací. Pro srozumitelnost jsou v práci použity také přehledné tabulky a grafy, které pomáhají lépe popsat zjištěné údaje z dotazníkového šetření.
Analysis of agro-tourist offer services in the western and southern Bohemia and Vysočina region
Keywords: Cestovní ruch; agroturistika; venkovský cestovní ruch; služby v agroturistice; agroturistické zařízení; analýza služeb; komparace; fondové prostředky.; Tourism; agricultural tourism; rural tourism; farm tourism services; agro-tourist facilities; services; analysis of services; comparison; fund resources.