Nákupní chování a postoje zákazníků maloobchodní jednotky - Böhmová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce na téma "Nákupní chování a postoje zákazníků vybrané maloobchodní jednotky" bylo zhodnotit nákupní chování zákazníků, jejich postoje a poskytnout návrhy na zlepšení. Literární rešerše byla sepsána na základě získaných informací z dostupné odborné literatury. Obsahuje teoretické poznatky týkající se zákazníka a jeho postojů, potřeb, chování a rozhodování. Dále je zde vysvětlen pojem nákupní chování, jeho typy a přístupy. Praktická část obsahuje informace získané výzkumem a rozhovorem se zástupcem dané maloobchodní jednotky. Na základě informací byly vyhodnoceny stanovené hypotézy a stanoveny konkrétní návrhy na zlepšení týkající se sortimentu, zaměstnanců, parkoviště a pokladen.
The shopping behaviour and attitude of customers in the chosen retail unit
Keywords: zákazník; nákupní chování; postoje zákazníků; nákupní atmosféra; customer; shopping behaviour; attitude of customers; shopping atmosphere