Biologie, výskyt a regulace plevelů v ekologickém a konvenčním zemědělství - Švec, Jakub (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá, problematikou hubení plevelů v obilovinách a to zejména v Pšenici seté (Triticum sp.). Je zaměřena na problematiku výskytu plevelů a jejich regulaci pomocí herbicidů v konvenčním systému hospodaření a ekologickém zemědělství s využitím mechanických prostředků.
Biology, occurrence and regulation of weeds in organic and conventional agriculture
Keywords: Pšenice setá; plevele; regulace plevelů; ekologické zemědělství; konvenční zemědělství; Sown wheat; weeds; weed control; organic farming; conventional agriculture