Nabídka zimních sportovních aktivit pro předškolní děti v jižních Čechách - Kurz, Klára (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této bakalářské práce je zjistit co ovlivňuje rodiče ve výběru lyžařských areálů v zimním období. V části teoretické se autorka zabývá tematikou vývoje dítěte a vymezením pojmů pohybová schopnost a dovednost. Dále se zabývá historií sjezdového lyžování, definuje pojmy lyžařská výstroj a lyžařská výzbroj. V Další kapitole teoretické části se autorka zabývá V posledních kapitolách teoretické části se autorka věnuje charakteristice Jihočeského kraje a výčtu vybraných lyžařských areálů. Praktická část této bakalářské interpretuje výsledky výzkumného šetření. K výzkumu byla použita smíšená metoda dotazníkového šetření a rozhovoru, jehož respondenty a participanty tvořili rodiče dětí předškolního věku. Na základě výsledků dotazníků a rozhovorů autorka odpovídá na stanovené výzkumné otázky.
Offer of winter sports activities for preschool children in South Bohemia
Keywords: Jihočeský kraj; předškolní věk; lyžování; South Bohemia; pre-school age; skii