Podnikatelský záměr "Výstavba a provoz penzionu" - Petržilka, Radek (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem diplomové práce je zpracovat podnikatelský plán na téma "Výstavba a provoz penzionu", který je dopodrobna zpracovaný a životaschopný. Součástí práce je také literární rešerše, která předkládá teoretické znalosti z vybrané oblasti. V literární rešerši autor čtenáře seznamuje se základními pojmy v podnikání a agroturistice. Dále pak s podnikatelským plánem a jeho jednotlivými částmi. Informace v této části vznikly studiem odborné literatury a její implementací. Se získanými teoretickými poznatky je nadále pracováno v praktické části diplomové práce. V praktické části je zpracovaný kompletní podnikatelský plán podniku Agropenzion Zlatý Dvůr s.r.o. Samotný podnikatelský plán následně tvoří titulní strana, kde jsou zobrazené základní informace o podniku. Následně pak obsah, exekutivní souhrn, popis podnikatelské příležitosti, cíle firmy a vlastníků, marketingový plán, operační plán, personální zdroje, finanční plán, analýza jednotlivých rizik a jejich management, analýza prostředí s vybranými analýzami.
Business plan "Construction and operation of a guest house"
Keywords: podnikatelský záměr; marketingový plán; finanční plán; analýza prostředí; operační plán; agroturistika; penzion; podnikání; business aim; marketing plan; financial plan; environment analysis; operation plan; agrotourism; boarding-house; business (enterpreneurship)