Fyzikální měření pomocí mobilního telefonu - Matys, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce na téma fyzikální měření pomocí mobilního telefonu se v teoretické části zabývá termínem BYOD (Bring Your Own Device) a výukou 1:1, kde se řeší motivace zapojení přístrojů do vyučování, jaké jsou výhody a nevýhody této problematiky a také jaké mohou být obavy pedagogů. Dále se zabývá vybaveností mobilních telefonů, principem práce senzorů a v poslední řadě rešerší aplikací pro fyzikální měření pomocí senzoru v mobilu aktuální k období psaní kvalifikační práce. V praktické části se práce zabývá porovnáním hodnot z aplikace s laboratorní technikou. A nakonec návrhy výukových aktivit s mobilními aplikacemi.
Physical measure by the mobile phone
Keywords: Mobilní telefon; měření; aplikace; měřicí přístroj; zdroj; Mobile phone; measuring; application; measuring device; source