Alkohol a mládež - Janda, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou konzumace alkoholu jako součásti životního stylu středoškolské mládeže. Jejím úkolem je vypracovat teoretický úvod k alkoholu jako návykové látce a alkoholovým závislostem. Popsat životní styl středoškolské mládeže, hlavní faktory, které nejvíce zvyšují riziko závislosti právě u této sociální skupiny, a dosavadní realizované výzkumy příčin a četnosti užívání alkoholu mládeží. Dále na základě dotazníkového šetření analyzovat postoje a zkušenosti středoškolské mládeže s konzumací alkoholu. Z této analýzy jsou vyvozeny určité závěry.
Alcohol and juvenils
Keywords: alkohol; mládež; závislost; alcohol; juvenils; dependence