Regresní a korelační analýza časového vývoje počtu požárů ve vybraném regionu - Binterová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Mezi základní praktický výstup práce patří konkrétní vymezení regresních a korelačních závislostí pro Liberecký kraj a pro Českou republiku v rámci jednoho roku i ve sledu deseti let. Práce navrhla rovněž možnost navazujících výzkumů. Z předložené diplomové práce vyplývají návrhy možných navazujících prací. Prodloužení regresních a korelačních závislostí o léta 2010 a 2011 a tím i upřesnění časových prognóz pro léta 2012 a 2013. Konkrétní srovnání (nejen srovnání hypotetické) momentových parametrů počtu požárů s momentovými parametry evropskými a světovými. Společné ověření hypotéz a jejich dílčích hypotéz umožnilo navrhnout způsob, jak obohatit databázové zpracování statistických údajů v rámci databáze HZS v Libereckém kraji jako základní teoretický výstup práce.
Regression and Correlation Analysis of Time Development of Fires Quantity in Selected Region
Keywords: Požáry jako mimořádná událost; Členění mimořádných událostí; Příčiny požárů; Metody deskriptivní statistiky; Metody matematické statistiky; Regresní analýza; Korelační analýza; Fires as an extraordinary event; Breakdown of incidents; Causes of fires; Methods of descriptive statistics; Methods of mathematical statistics; Regression analysis; Correlation analysis